Kuchynské nože a sekáčiky Provence (31)
Nakrájať, olúpať, vykostiť či naporciovať? S ostrým a špeciálne prispôsobeným kvalitným nožom bude cibuľa najemno, mäso od kosti aj syr na plátky hravo raz-dva. Pozor na prsty, ideme na to. Viac
Nakrájať, olúpať, vykostiť či naporciovať? S ostrým a špeciálne prispôsobeným kvalitným nožom bude cibuľa najemno, mäso od kosti aj syr na plátky hravo raz-dva. Pozor na prsty, ideme na to. Viac
Sada nožov PROVENCE Exclusive 5ksKód: 267459
Kuchársky nôž PROVENCE Easyline 20cmKód: 260789
Nôž na chlieb PROVENCE Easyline 20cmKód: 260790
Porciovací nôž PROVENCE Easyline 19cmKód: 260791
Porciovací nôž PROVENCE Easyline 15cmKód: 260792
Univerzálny nôž PROVENCE Easyline 12,5cmKód: 260793
Univerzálny nôž PROVENCE Easyline 8cmKód: 260794
Lúpací nôž PROVENCE Easyline 7cmKód: 260799
Sekáčik na mäso PROVENCE Easyline 17,5cmKód: 260801
Univerzálny nôž PROVENCE Wood 8cmKód: 261435
Univerzálny nôž PROVENCE Wood 13cmKód: 261436
Vykosťovací nôž PROVENCE Wood 15cmKód: 261437
Nôž na syr PROVENCE Wood 15cmKód: 261438
Nôž na chlieb PROVENCE Wood 20cmKód: 261440
Porciovací nôž PROVENCE Wood 18,5cmKód: 261441
Kuchársky nôž PROVENCE Wood 20cmKód: 261442
Kuchársky nôž PROVENCE Profi 20cmKód: 261610
Lúpací nôž PROVENCE Profi 7,5cmKód: 261614
Vykosťovací nôž PROVENCE Profi 15cmKód: 261615
Nôž na chlieb PROVENCE Profi 20,5cmKód: 261617Počítali ste niekedy, koľkokrát za deň vezmete do ruky nôž? Toto nenápadné náčinie s ostrou čepeľou je nám verným pomocníkom nielen v kuchyni. Podľa toho, čo sa práve chystáte krájať, porciovať, lúpať alebo otvárať, je dobré mať poruke správny typ noža. Líšia sa veľkosťou a dĺžkou čepele, prispôsobením rukoväti, úpravou ostrej hrany alebo veľkosťou.
Do vašej kuchyne si môžete z jednotlivých nožov vybrať a zostaviť vlastnú súpravu alebo si zadovážiť rovno celý komplet s rôzne veľkými a tvarovanými nožmi. Všetky ručné krájače majú ergonomicky tvarovanú plastovú alebo drevenú držiacu časť, aby sa s nimi ľahko a bezpečne pracovalo. Na uloženie v kuchyni je vhodné použiť bloky a stojany brániace povaľovaniu nožov mimo svojho miesta a prípadnému poraneniu.
Špeciálnym typom nožov sú sekáčiky. Majú širokú rovnú antikorovú čepeľ a používajú sa na spracovanie mäsa, zeleniny či byliniek. Potraviny s nimi dokážete nakrájať na jemné malé kúsky. Alternatívou k ručným sekáčikom sú elektrické sekáčiky potravín, ktoré rotačným nožom spracujú ovocie, zeleninu, oriešky alebo mäso na jemné kúsky.